jus-al-qamar

Go down

jus-al-qamar

Post  notrex on Tue Oct 21, 2014 8:02 pm

Product DescriptionKHASIAT JUS AL QAMAR


Meningkatkan tahap kesihatan luaran dan dalaman
Menambah tenaga dan tahap metabolisme
Memelihara organ dalaman seperti jantung, paru-paru dan buah pinggang
Meningkatkan hormon testosteron (bagi lelaki) dan estrogen (bagi wanita) seterusnya meningkatkan fungsi dan keupayaan seksual
Mengatasi masalah kesuburan
Mengatasi masalah keputihan, senggugut dan kitaran haid yang tidak stabil (bagi wanita)
Merawat masalah prostat (bagi lelaki)
Menstabilkan tekanan darah
Merawat dan mencegah serangan penyakit seperti gout dan penyakit sendi
Meredakan keletihan dan ketegangan otot
Melancarkan peredaran darah
Menguatkan tulang dan otot
Mengurangkan kadar gula dalam darah
Melancarkan proses penghadaman dan pencernaan
Memelihara kecantikan dan keremajaan kulit
Memelihara kesihatan secara menyeluruh

KANDUNGAN JUS AL-QAMAR

Al-Qamar:
Tongkat Ali: Tongkat Ali mengandungi sebatian aktif seperti eurikomanon, eurikomalakton dan eurikomanol yang berupaya meningkatkan hormon testosteron sekaligus menggalakkan fungsi seksual kaum lelaki di samping menjana penghasilan tisu testis dan prostat yang sihat, mengukuhkan tulang dan otot serta meningkatkan tahap tenaga fizikal. Herba ini juga adalah agen anti-oksida yang berfungsi mencegah kerosakan sel dan mengurangkan risiko kanser selain berperanan membakar lemak, melambatkan proses penuaan serta mengawal tahap tekanan darah.
Maca: Maca merupakan tumbuhan akar yang digunakan dalam perubatan tradisional serta kaya dengan khasiat zat besi, magnesium, kalsium, potassium, protein dan asid amino yang penting untuk kesihatan. Ia berupaya menjana penghasilan hormon testosteron, meredakan tekanan selain membantu meningkatkan tenaga fizikal dan seksual.
Blackberi: Blackberi merupakan antara tumbuhan yang mampu meningkatkan tahap kesihatan secara menyeluruh. Ia kaya dengan kandungan vitamin A dan C serta tinggi kandungan antioksidan yang berupaya mencegah kerosakan sel serta baik untuk kulit kerana ia membantu memelihara kelembapan dan keremajaan kulit. Di samping itu, blackberi turut tinggi kandungan potassium yang membantu mengurangkan insulin bagi membantu mencegah dan mengawal penyakit kencing manis. Blackberi yang turut mengandungi kalsium ini juga mampu mengawal pengeluaran darah haid bagi wanita, mengukuhkan tulang serta menentang serangan kanser.jus al qamar
Raspberi: Phytonutrien yang terkandung di dalam raspberi membantu meningkatkan metabolisme dalam sel lemak tubuh. Tumbuhan ini juga merupakan agen antioksida yang membantu meneutralkan radikal bebas berikutan pencemaran oleh bahan kimia yang berbahaya dalam tubuh, di samping berupaya menentang penuaan sel kulit.
Boysenberi: Boysenberi merupakan hasil kacukan raspberi, blackberi, dewberi dan loganberi serta kaya dengan khasiat untuk tubuh badan. Ia mengandungi vitamin A dan K serta potassium, magnesium, fosforus dan protein yang berupaya menstabilkan tekanan darah, mengawal tahap gula dalam darah, melancarkan proses penghadaman serta mengurangkan kekejangan dan keletihan otot. Di samping itu, boysenberi juga berupaya melancarkan proses pencernaan, menggalakkan fungsi antibodi untuk menentang serangan penyakit serta membantu mengurangkan risiko kanser, penyakit batu karang serta kardiovaskular yang melibatkan darah, jantung dan paru-paru.
Marionberi: Marion yang merupakan hasil kacukan Chehalemberi dan Olalliberi tinggi kandungan anthocyanin yang merupakan agen antioksida serta berupaya meningkatkan sel darah merah dan mengukuhkan dinding kapilari darah. Di samping itu, marionberi juga kaya dengan agen antioksidan seperti vitamin C, asid Gallic dan rutin bagi membantu mencegah kerosakan sel serta menentang serangan kanser dan penyakit jantung.
Teaberi (Gaultheria Procumbens): Ekstrak teaberi yang lebih dikenali dengan nama Minyak Wintergreen yang sering digunakan dalam bidang aromaterapi dan perubatan tradisional ini bersifat antiseptik dan bertindak mencegah kuman, menyembuhkan luka, serta mengatasi masalah kulit. Ia juga berperanan mengatasi penyakit sendi dan otot serta melegakan perut kembung dan selsema.
Blackcurrant: Beri ini sarat dengan kandungan anthocyanin yang merupakan agen antioksida yang bertindak meningkatkan sel darah merah dan mengukuhkan dinding kapilari darah serta Omega-3 yang mampu menghalang peningkatan kadar glukosa atau gula dalam badan. Blackcurrant turut berupaya memelihara kesihatan saluran pencernaan, sistem imunisasi dan menggalakkan keupayaan mental. Selain turut membekalkan tenaga kepada tubuh badan, blackcurrant juga kaya dengan kandungan vitamin C, kalsium, fosforus, potassium dan magnesium yang membantu memelihara jantung dan tekanan darah, mengukuhkan tulang serta memelihara kesihatan kulit.
Blueberi: Blueberi merupakan agen antioksida yang bertindak meneutralkan radikal bebas di samping membantu melambatkan proses penuaan serta menentang risiko serangan jantung dan strok. Ia juga berupaya memperbaiki struktur kulit, meningkatkan daya ketahanan tubuh, mengurangkan tahap gula dalam darah dan memelihara saluran pencernaan daripada jangkitan. Blueberi juga kaya dengan zat polyphenol yang berupaya membakar lemak dalam tubuh terutamanya di bahagian perut selain kandungan serat yang mampu mengurangkan selulit.
Bearberi: Bearberi mengandungi arbutin yang bertindak mencerahkan kulit di samping tinggi kandungan antioksidan yang menentang radikal bebas sekaligus menghilangkan kesan penuaan. Bearberi juga membantu mengimbangi tona kulit agar lebih sekata, membantu mengatasi masalah kulit termasuk kulit sensitif dan alahan di samping melindungi dan memulihkan kerosakan kulit akibat pancaran radiasi ultraungu (UV).
Gooseberi: Tumbuhan yang bersifat antioksidan ini berupaya mencegah kerosakan sel seterusnya memelihara kulit daripada proses penuaan dan serangan kanser di samping membantu mengawal kadar minyak pada kulit, mengecilkan liang pori, menyingkir sel kulit mati dan membantu mengekalkan kelembapan kulit.
Redcurrant: Redcurrant banyak terdapat di Eropah, Asia dan Amerika Utara serta mengandungi pelbagai jenis khasiat untuk kesihatan. Sifatnya yang rendah lemak dan kalori membantu anda mengawal berat badan dan mengurangkan risiko serangan penyakit. Redcurrant turut kaya dengan serat yang berupaya memelihara usus dan sistem penghadaman di samping menstabilkan tahap kolestrol seterusnya memelihara kesihatan jantung. Ia juga tinggi kandungan potassium, magnesium dan vitamin C yang bersifat antioksidan serta mampu meningkatkan metabolisme, menggalakkan pembakaran lemak di dalam tubuh, menstabilkan tekanan darah, mengurangkan kekejangan dan keletihan otot serta mencegah kerosakan sel bagi membantu melambatkan proses penuaan.
Strawberi: Strawberi yang kaya dengan khasiat Vitamin C ini berupaya melambatkan proses penuaan kulit di samping meningkatkan metabolisme sekaligus membantu pembakaran lemak bagi mengurangkan berat badan yang berlebihan. Ia juga sarat dengan serat yang memastikan kelancaran sistem penghadaman, selain magnesium dan potassium yang mampu mengurangkan kekejangan dan keletihan otot, membantu merendahkan tekanan darah, serta memelihara kesihatan jantung.
Anggur: Anggur sememangnya kaya dengan vitamin K yang tinggi untuk membantu penyembuhan luka dalam badan, selain mengukuhkan kandungan kalsium pada tulang dan mengawal tahap gula dalam darah. Kandungan vitamin B2-nya pula berfungsi menentang radikal bebas sekaligus membantu mencegah kerosakan sel dan melambatkan proses penuaan kulit di samping berupaya meningkatkan tahap tenaga serta membantu melancarkan peredaran darah.
Goji: Ramuan ini kaya dengan nutrien yang mampu menukar makanan kepada tenaga dan bukannya lemak, menurunkan kadar lemak dalam tubuh, meningkatkan pembuatan tisu otot tanpa lemak, mengawal metabolisme tubuh. Beri Goji juga menguatkan kelenjar yang bertanggungjawab untuk menjana tenaga dan pertumbuhan otot.
Kranberi: Kranberi kaya dengan serat, Vitamin E dan C yang bertindak memelihara kulit dan juga sebagai agen antioksida untuk mencegah kerosakan sel dan menentang proses penuaan kulit. Kranberi juga mengandungi sejenis enzim yang membantu melancarkan proses penghadaman.
Elderberi: Vitamin A dan B6 yang terkandung di dalam tumbuhan ini berupaya memperbaiki struktur kulit dan menyerlahkan seri kulit manakala vitamin C yang tinggi sifat antioksidannya pula berfungsi mencegah kerosakan sel, melambatkan penuaan serta mengurangkan risiko serangan kanser. Elderberi turut kaya dengan thiamin, zat besi, potassium, kalsium dan riboflavin yang mampu meningkatkan daya ketahanan tubuh, menstabilkan tahap kolestrol LDL, mengecutkan otot, menstabilkan tekanan darah dan menggalakkan fungsi buah pinggang.
Huckleberi: Tumbuhan yang sering terdapat di Amerika Utara dan Eropah ini mirip blueberi tetapi sebenarnya berasal dari keluarga yang berbeza. Seperti blueberi, huckleberi juga kaya dengan khasiat untuk kesihatan. Contohnya, ia tinggi kandungan antioksidan yang berupaya mencegah kerosakan sel dan melambatkan penuaan di samping berupaya mengatasi masalah kulit seperti eczema. Huckleberi turut bertindak menggalakkan fungsi sistem saraf dengan bantuan kandungan potassiumnya. Huckleberi turut kaya dengan vitamin B yang berupaya meningkatkan metabolisme tubuh, menggalakkan pertumbuhan sel yang sihat serta menguatkan sistem imunisasi bagi mencegah serangan penyakit seperti di bahagian kardiovaskular yang melibatkan darah, jantung dan paru-paru.
Juneberi: Juneberi yang turut dipanggil Serviceberi kaya dengan zat besi yang mampu mengatasi keletihan, menyebarkan oksigen ke seluruh tubuh seterusnya membantu menggalakkan fungsi organ dalaman. Di samping itu, ia juga mengandungi potassium, magnesium, fosforus dan vitamin C yang bertindak menstabilkan tekanan darah, melancarkan proses penghadaman, mengatasi masalah kesuburan di samping membantu meningkatkan metabolisme serta meningkatkan tahap tenaga dan kecergasan. Juneberi juga tinggi kandungan anthocyanin yang merupakan agen antioksida bagi membantu menentang serangan kanser serta penyakit jantung di samping meningkatkan sel darah merah dan mengukuhkan dinding kapilari darah.
Juniperberi: Juniperberi bersifat antiseptik yang berupaya mempercepatkan pemulihan luka di samping membantu melancarkan proses perkumuhan, membuang angin dalam badan, mengatasi masalah kulit serta meredakan sakit sendi, otot, gout dan masalah pernafasan.
Lingonberi: Lingonberi sebenarnya kaya dengan poliphenol yang berupaya meningkatkan metabolisme, serta mengurangkan tahap kolestrol seterusnya mencegah risiko penyakit jantung dan serangan kanser. Ia juga mampu memelihara saluran darah dan tisu saraf di samping membantu merawat radang, diabetes, kanser payudara serta masalah di bahagian tisu, sendi dan sistem pembiakan.
Mulberi: Mulberi mengandungi arbutin yang berupaya meningkatkan kecerahan dan keremajaan kulit. Morus Bombycis juga tinggi kandungan antioksidan yang mampu menyingkir toksin dan mencegah radikal bebas sekaligus mencegah kerosakan sel dan melambat proses penuaan kulit.
Olalliberi: Tumbuhan ini merupakan hasil kacukan loganberi dan youngberi serta kaya dengan vitamin C dan serat yang bukan sahaja mampu melancarkan proses penghadaman, menstabilkan kadar gula dalam darah serta meningkatkan tahap metabolisme, malah berupaya mengurangkan risiko serangan kanser, menyingkirkan toksin dari tubuh badan, melambatkan penuaan kulit dan menurunkan tahap kolestrol LDL (kolestrol tidak baik) sekaligus membantu memelihara kesihatan jantung.
Loganberi: Loganberi yang merupakan hasil kacukan raspberi dan blackberi mengandungi vitamin C, kalsium, zat besi, serat dan karbohidrat yang berupaya memelihara keremajaan kulit, mengatasi radang, keletihan dan tekanan serta membantu mengurangkan risiko serangan kanser. Kandungan potassiumnya pula mampu menstabilkan tekanan darah, melancarkan sistem penghadaman, mengatasi masalah kesuburan dan memelihara kesihatan jantung.
Sea-buckthorn (Hippophae): Tumbuhan ini tinggi kandungan vitamin C yang berupaya menyingkirkan toksin dari tubuh serta melindungi kulit daripada sinaran UV dan serangan kanser. Ia juga mengandungi vitamin E, karotenoid, asid amino dan poliphenol yang mampu memelihara kecantikan kulit, mengekalkan tisu yang sihat, meningkatkan metabolisme tubuh di samping berupaya mengurangkan tahap kolestrol seterusnya mencegah risiko penyakit jantung dan serangan kanser.
Chokeberi: Aronia mengandungi phytonutrien, folat, serat dan kaya dengan sifat antioksidan yang berupaya melambatkan penuaan kulit di samping menentang serangan kanser, memelihara sistem kardiovaskular, meningkatkan daya ketahanan tubuh serta mengawal berat badan yang ideal.
Nannyberi: Nannyberi sering digunakan dalam rawatan tradisional bagi membantu meredakan ketegangan otot, mengatasi masalah pernafasan dan penghadaman serta memelihara saluran perkumuhan seterusnya melindungi buah pinggang dari kerosakan.
Crowberi: Crow telah digunakan sejak zaman dahulu bagi memelihara sistem saraf dan saluran perkumuhan, mengurangkan kadar gula dalam darah serta merawat radang dan penyakit batu karang. Ia juga tinggi kandungan vitamin C yang berupaya menyingkirkan toksin dari tubuh, mencegah kerosakan sel serta membantu melambatkan proses penuaan. Di samping itu, ia turut mengandungi kalsium, zat besi dan karbohidrat yang mampu menguatkan tulang, meningkatkan tahap tenaga serta menyebarkan oksigen ke seluruh tubuh seterusnya membantu menggalakkan fungsi organ dalaman.
Salmonberi: Tumbuhan yang berwarna oren dan merah ini mengandungi vitamin A dan C yang ternyata untuk kecantikan dan keremajaan kulit di samping berupaya meningkatkan tahap metabolisme bagi membantu mengurangkan berat badan yang berlebihan. Ia juga kaya dengan serat, kalsium, potassium dan zat besi yang berfungsi melancarkan proses penghadaman, menguatkan tulang, menstabilkan tekanan darah, mengatasi masalah kesuburan dan memelihara kesihatan jantung.
Barberi: Barberi mengandungi vitamin C dan asid sitrik yang berperanan memelihara kecantikan dan keremajaan kulit di samping membantu meningkatkan tahap metabolisme dan menggalakkan pembakaran lemak di dalam tubuh seterusnya membantu mengurangkan berat badan yang berlebihan. Selain mengurangkan tekanan darah tinggi dan melancarkan proses penghadaman, ia turut berupaya membasmi dan mencegah jangkitan kuman mahupun bakteria seperti di dalam saluran perkumuhan.
Mawar Liar: Bunga mawar ternyata mempunyai aroma yang berupaya menenangkan jiwa di samping membantu menyegarkan tubuh yang lesu dan tidak bermaya. Ia turut membantu mengatasi masalah kulit seperti jerawat dan kulit kusam sekaligus menyerlahkan seri wajah.
Ganoderma: Herba yang digelar herba ajaib ini amat terkenal dalam perubatan tradisional Cina kerana khasiatnya yang tinggi. Ganoderma Lingzhi mengandungi 16 jenis asid amino yang bersifat antioksidan dan berperanan membina dan mengekalkan tisu yang sihat, menyeimbangkan kandungan protein di dalam badan serta melembap dan menghaluskan kulit. Herba ini juga kaya dengan protein, polysaccharides dan triterpenes yang membantu menggalakkan pertumbuhan semula sel, melambatkan penuaan, meningkatkan sistem imunisasi bagi mencegah serangan penyakit. Di samping memelihara organ hati daripada kerosakan, Ganoderma Lingzhi juga berupaya menyingkirkan toksin dari tubuh, melegakan alahan, meningkatkan tahap tenaga dan metabolisme, menggalakkan keupayaan mental serta menstabilkan tahap tekanan darah dan kadar gula dalam darah.
Aloe Vera: Tumbuhan yang berasaskan gel ini mengandungi vitamin B kompleks yang berupaya membantu meningkatkan metabolisme manakala gabungannya bersama vitamin A dan E serta asid folik dan niasin berperanan mempercepatkan proses pembakaran lemak bagi menurunkan berat badan yang berlebihan. Selain itu, Aloe Vera juga mampu mengurangkan tahap gula dalam darah dan membersihkan perut, selain menggalakkan penghasilan kolagen dalam tisu kulit, membasmi sel-sel kulit mati dengan bantuan enzim proteolitik, di samping merawat masalah kulit, memudarkan parut yang masih baru dan meningkatkan kelembapan kulit.
Klorofil: Klorofil merupakan sejenis chemoprotein yang menambah warna hijau pada pigmen tumbuhan selain berperanan menyingkirkan toksin atau racun yang berbahaya di dalam tubuh, memulihkan luka serta mengurangkan bau badan yang kurang menyenangkan.
Al-Qamar Gold:
Pueraria Lobata: Pueraria Lobata sering digunakan dalam perubatan tradisional di China dan Jepun sejak beribu-ribu tahun untuk mengatasi pelbagai jenis masalah kesihatan. Herba ini mengandungi flavonoid yang bertindak melancarkan peredaran darah dalam tubuh sekaligus menggalakkan fungsi organ di samping nutrien isoflavon yang bersifat antioksidan serta mampu melambatkan proses penuaan dan mengurangkan risiko kanser payudara.
Pueraria Mirifica: Pueraria Mirifica berupaya menganjal dan membesarkan saiz payudara di samping membantutkan pertumbuhan sel kanser bagi pengidap kanser payudara. Phytoestrogen yang terkandung dalam Pueraria Mirifica mampu mengatasi osteoporosis dan simptom-simptom menopaus. Selain berupaya mengatasi masalah kulit seperti tompok-tompok penuaan, kulit kering dan berjerawat, herba ini turut membantu melangsingkan tubuh badan, meningkatkan tahap tenaga, memulihkan kesakitan pada bahagian rahim serta mengatasi masalah keputihan.
Manjakani: Manjakani bersifat antioksidan yang bukan sahaja mampu menyingkirkan toksin yang berbahaya dari tubuh badan, malah melambatkan proses penuaan sel serta menentang serangan kanser payudara dan rahim. Sifatnya astringennya pula berperanan penting untuk membasmi bakteria dan kuman yang mencetuskan bau kurang enak pada bahagian intim wanita, di samping mengatasi masalah keputihan dan mengecutkan tisu faraj.
Kacip Fatimah: Kacip Fatimah merupakan herba tradisional yang terkenal dengan khasiatnya bagi kesihatan dalaman wanita. Ia mengandungi phytoestrogen yang berupaya memelihara sistem kardiovaskular, mengetatkan otot faraj, mengatasi keletihan, keputihan dan kitaran haid yang tidak stabil di samping membantu meningkatkan keinginan (libido) dan fungsi seksual wanita.
Serapat: Akar Serapat berupaya memperbaiki dan menegangkan tisu faraj selain membantu menghalus serta mencantikkan kulit. Akar Serapat juga membantu mengukuhkan otot dan sendi, di samping mengatasi kekejangan otot rahim dan kelesuan ketika haid. Herba ini mampu melancarkan peredaran darah bagi meningkatkan kadar oksigen sekaligus meningkatkan fungsi organ dan tahap kesihatan wanita.
Acai: Beri Acai bersifat antioksidan yang mampu mengurangkan kesan radikal bebas sekaligus membantu mencegah daripada penuaan dan kerosakan sel serta mengandungi EFA yang merupakan asid lemak yang mampu mengurangkan kolestrol LDL iaitu kolestrol yang jahat, sementara mengekalkan kolestrol baik ataupun HDL, sekaligus melancarkan peredaran darah. Selain membantu mengatasi masalah senggugut, Acai berupaya meningkatkan tahap tenaga, menggalakkan kesuburan dan memelihara deria penglihatan, memperbaiki tona kulit serta meredakan tekanan. Selain itu juga, Acai berupaya melindungi arteri, kapilari, pembuluh dan saluran darah dengan bantuan zat anthocyanin.
Blackberi: Blackberi merupakan antara tumbuhan yang mampu meningkatkan tahap kesihatan secara menyeluruh. Ia kaya dengan kandungan vitamin A dan C serta tinggi kandungan antioksidan yang berupaya mencegah kerosakan sel serta baik untuk kulit kerana ia membantu memelihara kelembapan dan keremajaan kulit. Di samping itu, blackberi turut tinggi kandungan potassium yang membantu mengurangkan insulin bagi membantu mencegah dan mengawal penyakit kencing manis. Blackberi yang turut mengandungi kalsium ini juga mampu mengawal pengeluaran darah haid bagi wanita, mengukuhkan tulang serta menentang serangan kanser.
Raspberi: Phytonutrien yang terkandung di dalam raspberi membantu meningkatkan metabolisme dalam sel lemak tubuh. Tumbuhan ini juga merupakan agen antioksida yang membantu meneutralkan radikal bebas berikutan pencemaran oleh bahan kimia yang berbahaya dalam tubuh, di samping berupaya menentang penuaan sel kulit.
Marionberi: Marion yang merupakan hasil kacukan Chehalemberi dan Olalliberi tinggi kandungan anthocyanin yang merupakan agen antioksida serta berupaya meningkatkan sel darah merah dan mengukuhkan dinding kapilari darah. Di samping itu, marionberi juga kaya dengan agen antioksidan seperti vitamin C, asid Gallic dan rutin bagi membantu mencegah kerosakan sel serta menentang serangan kanser dan penyakit jantung.
Teaberi: Ekstrak teaberi yang lebih dikenali dengan nama Minyak Wintergreen yang sering digunakan dalam bidang aromaterapi dan perubatan tradisional ini bersifat antiseptik dan bertindak mencegah kuman, menyembuhkan luka, serta mengatasi masalah kulit. Ia juga berperanan mengatasi penyakit sendi dan otot serta melegakan perut kembung dan selsema.
Blackcurrant: Beri ini sarat dengan kandungan anthocyanin yang merupakan agen antioksida yang bertindak meningkatkan sel darah merah dan mengukuhkan dinding kapilari darah serta Omega-3 yang mampu menghalang peningkatan kadar glukosa atau gula dalam badan. Blackcurrant turut berupaya memelihara kesihatan saluran pencernaan, sistem imunisasi dan menggalakkan keupayaan mental. Selain turut membekalkan tenaga kepada tubuh badan, blackcurrant juga kaya dengan kandungan vitamin C, kalsium, fosforus, potassium dan magnesium yang membantu memelihara jantung dan tekanan darah, mengukuhkan tulang serta memelihara kesihatan kulit.
Blueberi: Blueberi merupakan agen antioksida yang bertindak meneutralkan radikal bebas di samping membantu melambatkan proses penuaan serta menentang risiko serangan jantung dan strok. Ia juga berupaya memperbaiki struktur kulit, meningkatkan daya ketahanan tubuh, mengurangkan tahap gula dalam darah dan memelihara saluran pencernaan daripada jangkitan. Blueberi juga kaya dengan zat polyphenol yang berupaya membakar lemak dalam tubuh terutamanya di bahagian perut selain kandungan serat yang mampu mengurangkan selulit.
Bearberi: Bearberi mengandungi arbutin yang bertindak mencerahkan kulit di samping tinggi kandungan antioksidan yang menentang radikal bebas sekaligus menghilangkan kesan penuaan. Bearberi juga membantu mengimbangi tona kulit agar lebih sekata, membantu mengatasi masalah kulit termasuk kulit sensitif dan alahan di samping melindungi dan memulihkan kerosakan kulit akibat pancaran radiasi ultraungu (UV).
Gooseberi: Tumbuhan yang bersifat antioksidan ini berupaya mencegah kerosakan sel seterusnya memelihara kulit daripada proses penuaan dan serangan kanser di samping membantu mengawal kadar minyak pada kulit, mengecilkan liang pori, menyingkir sel kulit mati dan membantu mengekalkan kelembapan kulit.
Redcurrant: Redcurrant banyak terdapat di Eropah, Asia dan Amerika Utara serta mengandungi pelbagai jenis khasiat untuk kesihatan. Sifatnya yang rendah lemak dan kalori membantu anda mengawal berat badan dan mengurangkan risiko serangan penyakit. Redcurrant turut kaya dengan serat yang berupaya memelihara usus dan sistem penghadaman di samping menstabilkan tahap kolestrol seterusnya memelihara kesihatan jantung. Ia juga tinggi kandungan potassium, magnesium dan vitamin C yang bersifat antioksidan serta mampu meningkatkan metabolisme, menggalakkan pembakaran lemak di dalam tubuh, menstabilkan tekanan darah, mengurangkan kekejangan dan keletihan otot serta mencegah kerosakan sel bagi membantu melambatkan proses penuaan.
Strawberi: Strawberi yang kaya dengan khasiat Vitamin C ini berupaya melambatkan proses penuaan kulit di samping meningkatkan metabolisme sekaligus membantu pembakaran lemak bagi mengurangkan berat badan yang berlebihan. Ia juga sarat dengan serat yang memastikan kelancaran sistem penghadaman, selain magnesium dan potassium yang mampu mengurangkan kekejangan dan keletihan otot, membantu merendahkan tekanan darah, serta memelihara kesihatan jantung.
Anggur: Anggur sememangnya kaya dengan vitamin K yang tinggi untuk membantu penyembuhan luka dalam badan, selain mengukuhkan kandungan kalsium pada tulang dan mengawal tahap gula dalam darah. Kandungan vitamin B2-nya pula berfungsi menentang radikal bebas sekaligus membantu mencegah kerosakan sel dan melambatkan proses penuaan kulit di samping berupaya meningkatkan tahap tenaga serta membantu melancarkan peredaran darah.
Goji: Ramuan ini kaya dengan nutrien yang mampu menukar makanan kepada tenaga dan bukannya lemak, menurunkan kadar lemak dalam tubuh, meningkatkan pembuatan tisu otot tanpa lemak, mengawal metabolisme tubuh. Beri Goji juga menguatkan kelenjar yang bertanggungjawab untuk menjana tenaga, pertumbuhan otot.
Kranberi: Kranberi kaya dengan serat, Vitamin E dan C yang bertindak memelihara kulit dan juga sebagai agen antioksida untuk mencegah kerosakan sel dan menentang proses penuaan kulit. Kranberi juga mengandungi sejenis enzim yang membantu melancarkan proses penghadaman.
Elderberi: Vitamin A dan B6 yang terkandung di dalam tumbuhan ini berupaya memperbaiki struktur kulit dan menyerlahkan seri kulit manakala vitamin C yang tinggi sifat antioksidannya pula berfungsi mencegah kerosakan sel, melambatkan penuaan serta mengurangkan risiko serangan kanser. Elderberi turut kaya dengan thiamin, zat besi, potassium, kalsium dan riboflavin yang mampu meningkatkan daya ketahanan tubuh, menstabilkan tahap kolestrol LDL, mengecutkan otot, menstabilkan tekanan darah dan menggalakkan fungsi buah pinggang.
Huckleberi: Tumbuhan yang sering terdapat di Amerika Utara dan Eropah ini mirip blueberi tetapi sebenarnya berasal dari keluarga yang berbeza. Seperti blueberi, huckleberi juga kaya dengan khasiat untuk kesihatan. Contohnya, ia tinggi kandungan antioksidan yang berupaya mencegah kerosakan sel dan melambatkan penuaan di samping berupaya mengatasi masalah kulit seperti eczema. Huckleberi turut bertindak menggalakkan fungsi sistem saraf dengan bantuan kandungan potassiumnya. Huckleberi turut kaya dengan vitamin B yang berupaya meningkatkan metabolisme tubuh, menggalakkan pertumbuhan sel yang sihat serta menguatkan sistem imunisasi bagi mencegah serangan penyakit seperti di bahagian kardiovaskular yang melibatkan darah, jantung dan paru-paru.
Juneberi: Juneberi yang turut dipanggil Serviceberi kaya dengan zat besi yang mampu mengatasi keletihan, menyebarkan oksigen ke seluruh tubuh seterusnya membantu menggalakkan fungsi organ dalaman. Di samping itu, ia juga mengandungi potassium, magnesium, fosforus dan vitamin C yang bertindak menstabilkan tekanan darah, melancarkan proses penghadaman, mengatasi masalah kesuburan di samping membantu meningkatkan metabolisme serta meningkatkan tahap tenaga dan kecergasan. Juneberi juga tinggi kandungan anthocyanin yang merupakan agen antioksida bagi membantu menentang serangan kanser serta penyakit jantung di samping meningkatkan sel darah merah dan mengukuhkan dinding kapilari darah.
Juniperberi: Juniperberi bersifat antiseptik yang berupaya mempercepatkan pemulihan luka di samping membantu melancarkan proses perkumuhan, membuang angin dalam badan, mengatasi masalah kulit serta meredakan sakit sendi, otot, gout dan masalah pernafasan.
Lingonberi: Lingonberi sebenarnya kaya dengan poliphenol yang berupaya meningkatkan metabolisme, serta mengurangkan tahap kolestrol seterusnya mencegah risiko penyakit jantung dan serangan kanser. Ia juga mampu memelihara saluran darah dan tisu saraf di samping membantu merawat radang, diabetes, kanser payudara serta masalah di bahagian tisu, sendi dan sistem pembiakan.
Mulberi: Mulberi mengandungi arbutin yang berupaya meningkatkan kecerahan dan keremajaan kulit. Morus Bombycis juga tinggi kandungan antioksidan yang mampu menyingkir toksin dan mencegah radikal bebas sekaligus mencegah kerosakan sel dan melambat proses penuaan kulit.
Olalliberi: Tumbuhan ini merupakan hasil kacukan loganberi dan youngberi serta kaya dengan vitamin C dan serat yang bukan sahaja mampu melancarkan proses penghadaman, menstabilkan kadar gula dalam darah serta meningkatkan tahap metabolisme, malah berupaya mengurangkan risiko serangan kanser, menyingkirkan toksin dari tubuh badan, melambatkan penuaan kulit dan menurunkan tahap kolestrol LDL (kolestrol tidak baik) sekaligus membantu memelihara kesihatan jantung.
Loganberi: Loganberi yang merupakan hasil kacukan raspberi dan blackberi mengandungi vitamin C, kalsium, zat besi, serat dan karbohidrat yang berupaya memelihara keremajaan kulit, mengatasi radang, keletihan dan tekanan serta membantu mengurangkan risiko serangan kanser. Kandungan potassiumnya pula mampu menstabilkan tekanan darah, melancarkan sistem penghadaman, mengatasi masalah kesuburan dan memelihara kesihatan jantung.
Sea-buckthorn (Hippophae): Tumbuhan ini tinggi kandungan vitamin C yang berupaya menyingkirkan toksin dari tubuh serta melindungi kulit daripada sinaran UV dan serangan kanser. Ia juga mengandungi vitamin E, karotenoid, asid amino dan poliphenol yang mampu memelihara kecantikan kulit, mengekalkan tisu yang sihat, meningkatkan metabolisme tubuh di samping berupaya mengurangkan tahap kolestrol seterusnya mencegah risiko penyakit jantung dan serangan kanser.
Chokeberi: Aronia mengandungi phytonutrien, folat, serat dan kaya dengan sifat antioksidan yang berupaya melambatkan penuaan kulit di samping menentang serangan kanser, memelihara sistem kardiovaskular, meningkatkan daya ketahanan tubuh serta mengawal berat badan yang ideal.
Nannyberi: Nannyberi sering digunakan dalam rawatan tradisional bagi membantu meredakan ketegangan otot, mengatasi masalah pernafasan dan penghadaman serta memelihara saluran perkumuhan seterusnya melindungi buah pinggang dari kerosakan.
Crowberi: Crow telah digunakan sejak zaman dahulu bagi memelihara sistem saraf dan saluran perkumuhan, mengurangkan kadar gula dalam darah serta merawat radang dan penyakit batu karang. Ia juga tinggi kandungan vitamin C yang berupaya menyingkirkan toksin dari tubuh, mencegah kerosakan sel serta membantu melambatkan proses penuaan. Di samping itu, ia turut mengandungi kalsium, zat besi dan karbohidrat yang mampu menguatkan tulang, meningkatkan tahap tenaga serta menyebarkan oksigen ke seluruh tubuh seterusnya membantu menggalakkan fungsi organ dalaman.
Salmonberi: Tumbuhan yang berwarna oren dan merah ini mengandungi vitamin A dan C yang ternyata untuk kecantikan dan keremajaan kulit di samping berupaya meningkatkan tahap metabolisme bagi membantu mengurangkan berat badan yang berlebihan. Ia juga kaya dengan serat, kalsium, potassium dan zat besi yang berfungsi melancarkan proses penghadaman, menguatkan tulang, menstabilkan tekanan darah, mengatasi masalah kesuburan dan memelihara kesihatan jantung.
Barberi: Barberi mengandungi vitamin C dan asid sitrik yang berperanan memelihara kecantikan dan keremajaan kulit di samping membantu meningkatkan tahap metabolisme dan menggalakkan pembakaran lemak di dalam tubuh seterusnya membantu mengurangkan berat badan yang berlebihan. Selain mengurangkan tekanan darah tinggi dan melancarkan proses penghadaman, ia turut berupaya membasmi dan mencegah jangkitan kuman mahupun bakteria seperti di dalam saluran perkumuhan.
Mawar Liar: Bunga mawar ternyata mempunyai aroma yang berupaya menenangkan jiwa di samping membantu menyegarkan tubuh yang lesu dan tidak bermaya. Ia turut membantu mengatasi masalah kulit seperti jerawat dan kulit kusam sekaligus menyerlahkan seri wajah.
Ganoderma: Herba yang digelar herba ajaib ini amat terkenal dalam perubatan tradisional Cina kerana khasiatnya yang tinggi. Ganoderma Lingzhi mengandungi 16 jenis asid amino yang bersifat antioksidan dan berperanan membina dan mengekalkan tisu yang sihat, menyeimbangkan kandungan protein di dalam badan serta melembap dan menghaluskan kulit. Herba ini juga kaya dengan protein, polysaccharides dan triterpenes yang membantu menggalakkan pertumbuhan semula sel, melambatkan penuaan, meningkatkan sistem imunisasi bagi mencegah serangan penyakit. Di samping memelihara organ hati daripada kerosakan, Ganoderma Lingzhi juga berupaya menyingkirkan toksin dari tubuh, melegakan alahan, meningkatkan tahap tenaga dan metabolisme, menggalakkan keupayaan mental serta menstabilkan tahap tekanan darah dan kadar gula dalam darah.
Aloe Vera: Tumbuhan yang berasaskan gel ini mengandungi vitamin B kompleks yang berupaya membantu meningkatkan metabolisme manakala gabungannya bersama vitamin A dan E serta asid folik dan niasin berperanan mempercepatkan proses pembakaran lemak bagi menurunkan berat badan yang berlebihan. Selain itu, Aloe Vera juga mampu mengurangkan tahap gula dalam darah dan membersihkan perut, selain menggalakkan penghasilan kolagen dalam tisu kulit, membasmi sel-sel kulit mati dengan bantuan enzim proteolitik, di samping merawat masalah kulit, memudarkan parut yang masih baru dan meningkatkan kelembapan kulit.
Klorofil: Klorofil merupakan sejenis chemoprotein yang menambah warna hijau pada pigmen tumbuhan selain berperanan menyingkirkan toksin atau racun yang berbahaya di dalam tubuh, memulihkan luka serta mengurangkan bau badan yang kurang menyenangkan.

CARA PENGGUNAAN JUS AL-QAMAR

Ambil 30 ml Jus Al-Qamar setiap pagi dan malam.
Goncang sebelum guna.HARGA : RM120


CARA PEMBELIAN : Masukkan Wang Ke Dalam Mana-mana Bank di Bawah Ini. Jika anda mempnyai akaun selain MAYBANK dan CIMB, boleh SMS/ WHATAPPS 018- 2073 484 ( Naz ) untuk akaun lain


MAYBANK

5624 1450 3962CIMB

8600 4719 03* Nama : NOTREXDAME ENTERPRISE


* H/ Phone : 018-2073484 WHATAPPS/SMS/CALL


*Selepas transfer, smskan nama, alamat penuh , nama produk, jumlah wang

* dan masa bank in. *


http://www.lelakiwanita.com/index.php/jus-al-qamar1

http://www.lelakiwanita.com/index.php/jus-al-qamar1

http://www.lelakiwanita.com/index.php/jus-al-qamar1


notrex

Posts : 3971
Join date : 2014-06-01

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum